Menu
Nasze hity
Żulik własnego wypieku, czyli słodkie pieczywo z bakaliami ( lokalny łódzki przysmak) , serwowany na ciepło z kaszanką, konfiturą z czerwonej cebuli, z dodatkiem sałatki z zielonej sałaty i pomidorków koktajlowych z sosem ostrym na bazie majonezu
Żulik własnego wypieku, słodkie pieczywo z bakaliami,( lokalny łódzki przysmak) serwowany na ciepło , z kotletem z białej kiełbasy, sosem zalewajkowym, ogórkiem kiszonym, surówka colesław, podawane z pieczonymi ziemniakami
Żulik własnego wypieku, słodkie pieczywo z bakaliami ( lokalny łódzki przysmak) serwowany na ciepło, kotlet z kaszy jaglanej i buraka, ogórek małosolny, pieczona papryka, ser pleśniowy, podawane z pieczonymi ziemniakami.
Pielmieni, czyli malutkie pierożki faszerowane mięsem wieprzowym, z czosnkiem serwowane z masłem i pieprzem.
Tradycyjna zalewajka z kiełbasą, czyli zupa na bazie pokrojonych w kostkę i ugotowanych ziemniaków, zalanych czystym żurem z zakwasu chlebowego, z dodatkiem jajka, podana z pajdą chleba na zakwasie
Chałka serwowana na ciepło z szarpaną wieprzowiną i chutneyem z fasolki, z dodatkiem kiełków, marynowanej cebuli, roszponki i rukoli, pomidorków koktajlowych oraz sosu winegret.
Gorące grzanki z chleba na zakwasie podawane z wędzoną szynką, serem i beszamelem, z dodatkiem sałatki z zielonej sałaty, pomidorków koktajlowych i sosem vinegret
Gorące grzanki z chleba na zakwasie podawane z wędzoną szynką, serem, beszamelem i jajkiem sadzonym, z dodatkiem sałatki z zielonej sałaty, pomidorków koktajlowych i sosu vinegret
Zestaw śniadaniowy składający się z bajgla z własnego wypieku, dwóch białych kiełbasek, domowego pasztetu, jajka sadzonego, żółtego sera w plastrach, masła, twarożku z dodatkiem sałatki z sałaty i pomidorków koktajlowych z sosem winegret, oraz sosu chrzanowego i musztardy.
Śniadania słone
Bajgiel z własnego wypieku z hummusem, pieczonym bakłażanem i pieczoną papryką, z dodatkiem marynowanej cebuli i marchewki.
Bajgiel z własnego wypieku, masło, pasztet wieprzowy, sos chutney, sałata
Bajgiel z własnego wypieku, masło, sałata, ser żółty, camembert, lazur, karmelizowana cebula, sałata
Bajgiel z własnego wypieku, masło, sałata, szynka wędzona, ser żółty, ogórek kiszony
Jajecznica z 2 jaj smażona na maśle, z jajkiem sadzonym podawane z bajglem z własnego wypieku, masło, z dodatkiem sałatki z sałaty i pomidorków koktajlowych z sosem winegret.
Trzy jajka usmażone na wędzonym boczku podawane z bajglem z własnego wypieku, masłem, z dodatkiem sałatki z sałaty i pomidorków koktajlowych z sosem. winegret
Zestaw śniadaniowy składający się z bajgla z własnego wypieku, dwóch białych kiełbasek, domowego pasztetu, jajka sadzonego, żółtego sera w plastrach, masła, twarożku z dodatkiem sałatki z sałaty i pomidorków koktajlowych z sosem winegret, oraz sosu chrzanowego i musztardy.
Bajgiel z własnego wypieku, twarożek, pieczona papryka, pomidor, jajko szadzone, sałatka z ogórkiem, rzodkiewką z sosem vinegret
Bajgiel z własnego wypieku, twarożek, pieczona papryka, pomidor, jajko szadzone, boczek, sałatka z ogórkiem, rzodkiewką z sosem vinegret
3 jajka sadzone, boczek smażony, biała kiełbasa, ser żółty, ser camembert, pomidor, ogórek, szpinak
Kanapka na ciepło podawana z serem camembert i karmelizowaną w miodzie gruszką, posypana orzechami włoskimi, z dodatkiem mix sałat
Śniadania słodkie
Puszyste placuszki z jabłkami podawane na ciepło z cukrem pudrem, z dodatkiem owoców i jogurtu.
Chałka smażona na maśle w mleku i jajku, posypana cynamonem, z dodatkiem owoców sezonowych i jogurtu.
Sałatki
Sałatka z szarpanej wieprzowiny z dodatkiem chutney z fasolki, zielonej sałaty, pomidorków koktajlowych oraz kiełków, posypana ziarnami słonecznika i dyni, doprawiona oliwą oraz miodem, podawana z chałką.
Napoje
wyprodukowany przez rzemieślniczą firmę na bazie szyszek chmielu i jałowca. Napój gazowany, Bezalkoholowy Smaki: naturalny, z pokrzywa, z żurawiną, z kawą
Menu wiosenne
Bajgiel, czyli pyszna, puszysta bułka własnego wypieku, serwowany z serkiem wiejskim, szczypiorkiem, sadzonym jajkiem i boczkiem, z dodatkiem sałatki z rzodkiewki, zielonego ogórka, pomidora, miksem różnych sałat i sosem vinegret.
Bajgiel, czyli pyszna, puszysta bułka własnego wypieku, serwowany z pastą z zielonego groszku, szczypiorkiem i jajkiem na twardo, z dodatkiem sałatki z rzodkiewki, zielonego ogórka, pomidora, miksem różnych sałat i sosem vinegret.
Świeżutka chałka na ciepło z humusem, blanszowanym szpinakiem i jajkiem sadzonym, z dodatkiem sałatki z rzodkiewki, zielonego ogórka, pomidora, miksem różnych sałat i sosem vinegret.
Szakszuka, czyli jajko gotowane na patelni wraz z pomidorami, papryką, cukinią i cebulą, posypane zieloną pietruszką, z kiełbasą jałowcową oraz dodatkiem świeżego pieczywa własnego wypieku.
Szakszuka w odsłonie wegetariańskiej, czyli jajko gotowane na patelni wraz z pomidorami, papryką, cukinią i cebulą, posypane zieloną pietruszką, z dodatkiem świeżego pieczywa własnego wypieku.
Klasyczne tosty z chleba pszennego z szynką i żółtym serem, z dodatkiem sałatki z rzodkiewki, zielonego ogórka, pomidora, miksem różnych sałat, sosem vinegret oraz sosem z prażonej cebulki.
Sałatka z grillowanego kurczaka z dodatkiem jajka na twardo, rzodkiewki, zielonego ogórka, chrupiących grzanek, podawana z sosem ziołowo-jogurtowym i sosem vinegret.
Kanapki ze śledziem, młodą cebulką i zieloną pietruszką podawane na chlebie na zakwasie własnego wypieku.
Pierogi nadziewane farszem z młodego szpinaku, z serem gorgonzola i czosnkiem, zapiekane z żółtym serem.
Pierogi nadziewane farszem mięsnym z pieczonych żeberek, z dodatkiem smażonej cebuli.
Pierogi ukraińskie nadziewane białym serem, ziemniakami i boczkiem, z dodatkiem smażonej cebuli.
Menu jesienne
3 jajka w koszulce, jogurt naturalny doprawiony czosnkiem, masło aromatyzowane przyprawami, bajgiel własnego wypieku
3 jajka sadzone , pesto, papryka pieczona, feta, szpinak, bajgiel, czyli pyszna, puszysta bułka własnego wypieku,
Bajgiel, czyli pyszna, puszysta bułka własnego wypieku, serwowany z łososiem marynowanym Gravlax, sos tatarski, rukola, sałatka z pomidora i ogórka
Kasza manna, mleko, cynamon lub sok malinowy
Papryka, mięso wieprzowe, ryż, sos pomidorowy, przyprawy
Makaron, ser biały, jogurt, cynamon, cukier
Makaron tagiatella, polędwiczka wieprzowa, grzyby, wino, szałwia, śmietana, przyprawy
Kasza pęczak, soczewica, grzyby, cebula, jogurt, zioła, przyprawy
propozycja szefa kuchni
Śledź marynowany, cebula, sos tararski, olej, przyprawy, pieczywo
Grzyby, czosnek, zioła, pieczywo
Mus z wątróbek, grzanka, zioła
Kasza pęczak, soczewica, rukola, pomidor, ogórek zielony, feta, cebula, natka, vinegret
Dynia marynowana, burak, gorgonzola, pestki dyni, sałatka, sos vinegret